Vári Attilával közösen tervez a kormány Pécsre új fejlesztéseket

Az autóipari beszállító Honsa Kft. csaknem 2 milliárdos pécsi gyárbővítése után tárgyalt Magyar Levente, a külgazdasági tárca miniszterhelyettese és Vári Attila, a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért polgármesterjelöltje. A miniszterhelyettes leszögezte, a kormánynak nagyívű fejlesztési tervei vannak a várossal kapcsolatban.

hirdetés

Gazdaságfejlesztési tervekről és a régiós, határon átnyúló központi szerepről is tárgyaltak a felek.

– Pécs az elmúlt években sokat fejlődött, magára talált a város, ugyanakkor nem tart még ott, ahol szeretnénk, hogy tartson – hangsúlyozta Magyar Levente miniszterhelyettes. – Rengeteg munka vár még ránk egy reményeink szerint dinamikus városvezetéssel, ennek jegyében tekintettük át Vári Attilával a közös terveket.

Magyar Levente leszögezte: a kormánynak nagyívű elképzelései vannak Péccsel kapcsolatban. Úgy fogalmazott, szeretnék fejleszteni az infrastruktúrát, elsősorban is a repülőteret azzal a céllal, hogy nagygépek is tudják használni. Mint mondta, ez nagy lökést adna a város turizmusának, de nagy lökést jelentene a további betelepülő cégek idevonzásában is. A külgazdasági miniszterhelyettes kiemelte, természetesen az autópálya és az úthálózat fejlesztése is napirenden van, az M6-ost kivezetik a határig, az M60-ast tervezik, hogy Szigetváron át kiépítsék Közép-Szlavóniáig.

Vári Attila és Magyar Levente ismertette a tárgyalások eredményét

Magyar Levente miniszterhelyettes közölte, abban a reményben dolgoznak, hogy olyan személy lesz Pécs élén, aki ezeket a kormányzati szándékokat támogatja, és közösen sikerre vihetik ezt a tervet, amely nemcsak Pécs, hanem egész Baranya számára kulcsfontosságú.

Vári Attila polgármesterjelölt úgy fogalmazott, el kell érni, hogy a következő 10 évben európai szinten is meghatározó régióközponttá váljon Pécs.

– A mindennapi dinamikus munkavégzés fog hozzásegíteni ahhoz, hogy Pécs régióközpont legyen – emelte ki Vári Attila. – Nem szeretnénk megállni a városhatárnál, felelősséggel tartozunk a régióért.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta, az ide települő és már itt lévő cégeket közösen a kormányzattal szeretnék mindenben támogatni. Ehhez pedig fontos, hogy a kormányzattal a mindennapokban is operatív, dinamikus kapcsolattartás legyen.

Hirdetés