Vasárnap ismét motorra pattannak a baranyai Mikulások, krampuszok és végig gurulnak Pécs utcáin, útjuk során megajándékozzák a gyermekeket és az Éltes Mátyás iskolaközpont tanulóit. 

hirdetés

A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület által szervezett felvonulás vasárnap fél 11-kor a Budai vámi Tesco parkolójából indul, majd elgurulnak a motorosok Pécsbányatelep, a gyerekklinika, a Mecsek Áruház és a Pécs Plaza érintésével a Széchenyi térre.

Az egyesület kéri azokat a családokat, hogy akiknek van otthon felesleges ruhadarabjuk vagy játékuk, azok keressék meg valamelyik gyűjtőpont egyikét, és adják le adományukat november 29-ig. Ezek mellett a gyermekeknek szüksége lenne még focilabdára, műfenyőre, buszjegyre, vagy színház-, koncert-, cirkuszbelépőre. Az összegyűlt felajánlásokat a kétkerekű Mikulások december 6-án adják oda az Éltes Mátyás iskolaközpont tanulóinak.

Gyűjtőpontok:
– Motobox Motoros Áruház (Pécs, Zsolnay Vilmos u. 84)
– Enduro Motorosbolt (Pécs, Tiborc u. 38)
– Red Baron Pécs (Pécs, Zsolnay Vilmos u. 102)
– HappySkin (Pécs, Budai Nagy Antal u. 1)

A Motoros Mikulás Gurulást öt éve indította útjára Benkő János egy kisebb baráti társasággal. A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület a kezdeményezés mögé állt, és most már közel száz motoros lepi el Pécset. Minden évben adományokat gyűjtenek, amiket különböző helyekre visznek el. Tavaly a kertvárosi családsegítőnek, idén pedig a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola és Kollégiumnak gyűjtenek.

– Sajnos sok gyerek nem tudja, hogy mi az a karácsony, és a családjuk, szüleik sincsenek olyan helyzetben, hogy ajándékokat vásároljanak számukra. Ezért szeretnénk nekik segíteni és kicsit feldobni a napjukat Mikuláskor – mondta el lapunknak Tóth András, az egyesület elnöke.