VIDEÓ: TEK-esek keltették álmukból a drogbanda tagjait Pécsen

Összehangolt akció keretében csaptak le a baranyai rendőrök 2019. május 8-án hajnalban egy kábítószer-terjesztő hálózatra. Széles körű felderítést után azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Komlói Rendőrkapitányság nagy mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, kábítószer birtoklása, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt nyomoz.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály, a Terrorelhárítási Központ egységei, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal bevonásával 2019. május 8-án hajnalban több baranyai településen, valamint Budapesten intézkedtek egy időben.

A Pécsett, Komlón, Pogányban és Budapesten végrehajtott intézkedések során összesen 14 embert állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A helyszíni kutatások során több kilogramm kábítószergyanús anyagot és egy fegyvert (vagy annak utánzatát) találtak és foglaltak le. Egy pogányi ingatlanban pedig még kábítószer termesztéséhez használatos eszközöket is találtak a nyomozók.

A KR NNI Vagyon-visszaszerzés Hivatal munkatársai feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett járműveket, készpénzt, illetve egyéb tárgyakat foglaltak le. A vagyonvisszaszerzés egyre hangsúlyosabb szerepet kap, mivel a vélelmezetten bűncselekményből származó javak lefoglalásán túl a rendőrség hatékonyan tud fellépni az ellen, hogy a gyanúsítottak ezeket újra a drogkereskedelem finanszírozására fordítsák.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket kihallgatták, közülük kilencet őrizetbe is vettek, majd kezdeményezték letartóztatásukat.

További fotók a Rendőrség honlapján!

Hirdetés