Másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ keddre 8 megyére a várható heves zivatarok miatt. Bár Baranya megye nincs köztük – itt csak elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben – nálunk sem éppen lesz nyárias idő. 

hirdetés

Az Időkép.hu szerint az érkező mediterrán ciklon miatt kedden országszerte viharokra kell készülni, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunától keletre 8 megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki. Az érintett megyékben – Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok – heves zivatarokra kell számítani, melyeket viharos, károkozó szél, illetve nagyobb méretű jég, valamint felhőszakadás is kísérhet. Az összes többi megyében elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben. Ezeken a területeken is elsősorban a viharos széllökések okozhatnak gondot, valamint helyenként jégeső, illetve felhőszakadás is előfordulhat.

Mint írják, szerdán párásan indul a nap, elszórtan valószínű eső, záporeső. Napközben sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, főként a Dunától keletre zivatarokra. Helyenként feltámad a szél, erős, viharos északnyugaton és zivatarok környezetében lehet. A maximumok 14-26 fok között alakulnak, nyugaton visszaesik a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtök reggel az északi, északnyugati megyékben még sokfelé eshet, napközben elszórtan lehet kisebb eső, záporok, keleten egy-egy zivatar. A Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet. Délután 13-23 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Pénteken kevés zápor keleten és délen fordulhat elő, nyugaton hosszabb időre kisüthet a nap. Az északias szél élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet. 20-25 fok várható.

Hirdetés