Voltál pécsi koleszos és éhes, de zsebpénz nuku? Na ezeket ehet(t)ed!

Összegyűjtöttük a legolcsóbb ételeket, amiket az éhes pécsi kollégisták fogyasztottak a túlélés érdekében. Hiszen a kaja drága és akár a sör meg a buli rovására is mehet. Íme a legtipikusabb koleszos kaják!

hirdetés

Rill Fanni és kollégiumi barátnője számára a mustáros szeletelt kenyér volt a táplálékok legalja.

Pentz Mihály szerint, „ha éhes vagy, akkor minden jó. A legjobb a szilencium szünetben a zsíros kenyér volt!”

Gothár Szandráék koleszában a nyers káposzta, a menzáról kicsempészett kenyér margarinnal és ketchuppal, illetve a konzervmájkrém önmagában volt a csúcskaja. Meg persze ipari mennyiségű zacskós tésztaleves.

Varga Viktória és szobatársai az úgy kapott tésztát tejföllel és gazdaságos, sonkás kenősajttal fogyasztották.

Orbán Kornél csak annyit mondott: „koleszos aranyszabály, ha éhes vagy aludj!”

Bohnert Orsolya számára a leggázosabb a majonézes tészta és a ketchupos rizs volt, kombinálva a legolcsóbb, rossz minőségű virslivel vagy a jobb napokon parizerrel.

Rostás Márk és szobatársai számára a lustaság és az éhség netovábbja volt, mikor maradék csokoládét ettek otthonról hozott pörkölttel és tejes müzlivel. (Az számunkra is rejtély, miért kellett ezeket együtt fogyasztani.) Kollégistatársaik pedig rezsón sütötték a mirelit pizzát, ami habár szénné égett, mégis megfelelt a fiatalembereknek.

Néhány tipp, ha most vagy kollégista és olcsón akarod megúszni az étkezést, de esetleg a fentieknél igényesebb vagy a menüre: 

  • Megírtuk már, hogy Pécsről indult az egyik legnagyobb hazai online recepttár. A jó hír, hogy külön kategóriát hoztak létre az oldalon olcsó kajáknak! Így az éhes koleszos kevés pénzért, rövid idő alatt és különösebb konyhai eszközök nélkül is tud finomat alkotni. Ja és azt mondtuk, hogy létezik nagyon olcsó besorolás is? Bizony, mindent lehet fokozni.
  • Ha nem akarsz főzéssel bíbelődni, de ennél egy jó menüt, burgert, gíroszt, vagy pizzát olcsón, ITT egy válogatás arról, hol teheted ezt meg Pécsett az értékelések szerint.
  • Saláta minden mennyiségben! A zöldségesek, a pécsi vásárcsarnok és a piacok is szuper lehetőségeket rejtenek magukban. Egészséges zöldségekhez juthatunk jó áron és egy saláta összedobása még csak konyhai tapasztalatot sem igényel. Tehetünk bele tojást, sajtot vagy akár húst is, így laktató finomsághoz jutunk.

Ti fogyasztottatok a kollégiumban olyan menüt, ami akár a Jó étvágyat blogba is beillett volna?

Hirdetés