1,4 milliárd forint támogatást kapott kutatásfejlesztésre a pécsi egyetem

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal programjának keretében további 4 évre kapott támogatást ipar és digitalizáció témában a PTE.

hirdetés
Uránia Mozi

Az összesen 1,386 milliárd forint értékű projekt célja, hogy a felsőoktatási intézmények szakmai kiválóságára építve olyan kutatásfejlesztési programokat bonyolítsanak le, „amelyek előmozdítják a civilizációs kihívásokra adott válaszok kidolgozását, és további innovációs folyamatokat indítanak el intézményen belül” – foglalta össze a pécsi egyetem közleménye.

Fontos irány, hogy az új kutatások foglalkozzanak a világjárvány, a digitálizáció, mesterséges intelligencia, és a környezet változásának hatásaival.

Kialakítanának egy új közgazdasági értékelési-gondolkodási rendszert, mellyel vizsgálni tudják a szakemberek a beruházások és fejlesztések gazdasági növekedésre gyakorolt hatását, de nemcsak a rövid, hanem a hosszú távú fenntarthatóság reményében is.

A hosszú távban való gondolkodást erősíti a fiatal oktatók továbbképzésének biztosítása a világ legrangosabb egyetemein, és az itt kifejlesztett tananyagokat hasznosítani tudják a felsőoktatásban – zárul az egyetemi tájékoztató.