22 millióval növelte nyereségét a Pannon Volán

Az elmúlt évekhez hasonló, 7 milliárd forint körüli árbevétel mellett növelte nyereségét a Pannon Volán Zrt., a társaság tavaly 68,1 millió forint mérleg szerinti profittal zárt, szemben az előző évi 46 millió forinttal – mondta el a vállalat vezérigazgatója az MTI-nek hétfőn.

hirdetés

Horváth Zoltán beszámolt arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. többségi tulajdonában lévő cég a napokban tartotta évi rendes közgyűlését, amely megállapította, hogy az üzleti tervet, a célkitűzéseket a kiélezett gazdasági körülmények és a szigorú szabályozási környezet ellenére sikerült teljesíteni.

A vezérigazgató megjegyezte, a nyereség jelentős mértékben az egyéb bevételeknek, köztük a szerződéses és a különjáratok indításának, az ingatlanhasznosításnak köszönhető, és a közgyűlés döntése értelmében teljes egészében az eredménytartalékba kerül.

Horváth Zoltán elmondta: az idei üzleti tervükben a 2011. évihez hasonlóan pozitív nulla, azaz mintegy félmillió forint nyereség elérését jelölték meg.

A Pannon Volánnak hétfőn, az MTI-hez eljuttatott hírlevele szerint a cég számára a 2011. év azért is eredményes volt, mert az Új Széchenyi Terv keretében 656,5 millió forint pályázati támogatást nyert a szolgáltatási színvonal erősítését, az utas tájékoztatási rendszer fejlesztését szolgáló, 829 millió forintos projektjéhez.

A társaság írt arról is, hogy a többségi tulajdonosi és minisztériumi döntéstől függően várhatóan már idén nyár végén, ősz elején sor kerülhet azon autóbusz beszezési pályázat meghirdetésére, amelynek révén a cég 3 milliárd forint hitelből 2012-2013-ban 80, helyközi és távolsági forgalomban közlekedő autóbuszt vásárolhat.

Hangsúlyozták: ha a beruházás megvalósul, a 870 dolgozót foglalkoztató, Baranyában helyközi, azon belül Komlón, Szigetváron, Mohácson és Siklóson helyi járatú közlekedést is biztosító Pannon Volán jelenlegi 320 buszának átlagéletkora 14,7 évről, 8 évre csökkenne.