A Fidelitas szerint VV Feriék laknak Miskolcon

A valóságshow-k szereplőihez hasonlította a Demokratikus Koalíció (DK) Miskolcon tartózkodó tagjait, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, Vadai Ágnest, Varju Lászlót és Molnár Csabát a Fidelitas.

hirdetés

Zsiga Marcell, a Fidelitas alelnöke, Miskolc országgyűlési képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy “a realityk történetében nem volt még példa arra, amit a furmányos csapat, név szerint VV Feri, VV Csabi, VV Laci és VV Ági a napokban Miskolcon művelnek”.

A kormánypárti országgyűlési képviselő a dolog szépséghibájának nevezte, hogy a “DK-celebek” a hétköznapi emberek életének nehézségét használják fel saját politikai céljaik érdekében. Véleménye szerint a baloldali politikusoknak 8 éven keresztül “korántsem volt (…) ennyire fontos az avasi lakótelepen élők sorsa, mint most, amikor egy – két jó vágókép kedvéért bármire képesek”.

Zsiga Marcell azt írta, hogy “VV Ferinek és csapatának” azt javasolja, térjenek vissza “jakuzzis villájukba” és ne alázzák meg azokat az embereket, akiknek akkor, amikor erre valós lehetőségük volt, nem segítettek. “Amúgy is, rég kiszavazták már őket” – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetője, valamint a párt három tagja, Vadai Ágnes, Varjú László és Molnár Csaba hétfőn miskolci családok invitálására a borsodi megyeszékhely negyvenezer lakosú avasi városrészébe, panellakásokba “költözött”, hogy vendéglátóik kérésére a helyszínen ismerkedjenek meg azzal, milyen is ilyen környezetben lakni, élni.

Erre reagálva a Jobbik helyi frakciója rendkívüli közgyűlés összehívását szorgalmazta Miskolcon, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a grémium Gyurcsány Ferencet nyilvánítsa “nem kívánatos személynek” a városban.

Szegedi Márton, a Jobbik városi elnöke, frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az országot és Miskolcot is “tönkre tévő Gyurcsány-féle futóbolondoknak” régen önfenntartó börtönökben lenne a helyük.
Itt és most provokációról van szó, “ízléstelen vicc” az, amit Gyurcsány Ferenc a miskolciakkal csinál, a budai villájából a nyomorgó, számláikat kifizetni nem tudó avasi emberek közé jönni – tette hozzá.