A Fidesz szerénységet javasol Gyurcsánynak

A Fidesz szerénységet javasol Gyurcsány Ferencnek azzal kapcsolatban, hogy a volt kormányfő szerdai blogbejegyzésében egyebek mellett úgy fogalmaz: “múlt pénteken befejeződött féléves EU elnökségünk”; “35 nap alatt világossá vált, hogy a magyar miniszterelnök súlytalanabb az ágyak alatt megbúvó pormacskánál”.

hirdetés

Gyurcsány Ferenc blogjában azt írja, “Orbán elbukta”, a tagállamok közt kirobbant viták kezelésére nem őt, hanem az Európai Tanács elnökét, a belga Van Rompuyt kérték fel. Értékelése szerint “külső körre került Magyarország és körön kívülre Orbán”.

“Gyurcsány Ferenc képtelen felfogni, hogy a magyar emberek soha nem látott széles összefogással elzavarták őt, a korrupcióba süllyedt pártjával és kormányával együtt. Indokolt lenne a szerénység egy olyan ember részéről, aki végighazudta, hamisított költségvetési adataival átverte egész Európát, lenullázva ezzel hazánk szavahihetőségét és hitelességét” – reagált a bejegyzésre az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz-frakció, amely szerint “Gyurcsány Ferencet és kormányát nem véletlenül emlegetik Európa-szerte a hazugság szinonimájaként”.