A Győr indul a Pécs helyett az Euroligában

A SEAT SZESE Győr indul a Pécs 2010 helyett a női kosárlabda Euroliga 2011/2012-es idényében.

hirdetés

Az eddig négy éven át a második vonalnak számító Európa Kupában szerepelt győri klub csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hazai szövetségen (MKOSZ) keresztül felkérést kapott a nemzetközi szövetségtől (FIBA), melyben az jelezte: továbbra is szeretné, hogy a hagyományoknak megfelelően két magyar csapat szerepeljen az Euroligában. A klubvezetés és a tulajdonosi kör úgy döntött, hogy a felkérést elfogadja.

“Rettentően sajnáljuk, hogy Pécs nem tudott rajthoz állni az Euroligában, hiszen tizenöt éven át példásan reprezentálta Magyarországot” – mondta Tapodi Péter klubigazgató.

“A felkérést a magyar női kosárlabdázás érdekében is el kellett fogadnunk, hiszen nem szerettük volna, hogy a két Euroliga-hely valamelyike veszélybe kerüljön. Természetesen rendkívül megtisztelő, hogy a nemzetközi szövetség elismeri több éves munkánkat, és úgy érzi, készen állunk a feladatra.Ebben szerepe lehet az Európa Kupa-beli szereplésünknek és a rendezett háttérnek is. A keretben nagy változást nem tervezünk, egy-két játékossal ugyanakkor bővülhet a csapatnévsor, hiszen komoly terhelés vár a játékosokra. Az alapelveinken nem szeretnénk változtatni, fiatal csapatunk van, a legidősebb játékosunk huszonöt éves, és az esetleges igazolások is ebbe a koncepcióba illeszkednek majd. Tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk, de igyekszünk legalább olyan méltón képviselni az országot, mint a Sopron és a Pécs tette.”

A Győr mellett a magyar bajnok és kupagyőztes MKB-Euroleasing Sopron képviseli a magyar színeket az Euroligában.

Az MKOSZ múlt pénteken döntött úgy, hogy nem hagyja jóvá a Pécs nevezését, mivel a baranyai egyesület nem teljesítette maradéktalanul az előírt feltételeket.

Az MKOSZ elnöksége múlt csütörtökön a nőknél az MKB-Euroleasing Sopron (Euroliga) és a SEAT SZESE Győr (Európa Kupa), a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE (mindkettő Eurochallenge Kupa) nevezését fogadta el, míg a Mediteam Szeged (Európa Kupa) és a Pécs 2010 (Euroliga) jelentkezését visszautasította. Utóbbi esetében az MKOSZ június 30-ig haladékot kért, de ezt elutasította az európai szövetség (FIBA Europe), míg előbbi esetében a csapat működtetését átvevő gazdasági társaság nem tudott megállapodni egy játékosával a tartozás átütemezéséről, így az együttes sem az Európa Kupában, sem a magyar bajnokságban nem indul.