A különadó miatt visszafog a Magyar Telekom

Hozzá kell nyúlni a beruházásokhoz, az osztalékhoz, mert a napi működésen a Magyar Telekom nem tudja megspórolni a 27 milliárd forint különadót – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója abban az interjúban, ami a Napi Gazdaság hétfői számában jelent meg.

hirdetés

Az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy 2011-ben Magyarországon is megjelennek a 100 eurónál olcsóbb okostelefonok, ami hatással lesz a mobil-szélessávú piacra, és erre a társaságnak is fel kell készülnie. A beruházások visszafogása negatívan érintheti a belföldi beszállítókat: több ezer kis- és középvállalkozást – mondta a Napi Gazdaságnak a társaság elnök-vezérigazgatója.

Az eladósodottság kérdéséről Christopher Mattheisen az nyilatkozta: vannak még tartalékok, de tudni kellene, hogy a különadó egyszeri lépésnek tekinthető, vagy tartós folyamat lesz-e.

A Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a különadóval kapcsolatban a részletek megvitatására nyitott volt a kormányzat. Megjegyezte: a társaság három tevékenység: a távközlés, a kiskereskedelem és az energiaszolgáltatás miatt érintett a különadóval. Mindhárom szektorban különbözőek a szabályok, erről sikerült beszélni a hatóságokkal. A kormányzat megígérte, hogy a 2011-es költségvetés elfogadása után érdemi párbeszédet kezd a szektorral.