A munkáltatók többsége nem tervez felvételt

A magyarországi munkáltatók 70 százaléka nem tervez munkaerő-felvételt, de elbocsátást sem 2010 utolsó negyedévében, ugyanakkor az idei harmadik negyedévhez képest nőtt az elbocsátást tervezők aránya a Manpower munkaerő piaci szolgáltató legfrissebb felmérése szerint.

hirdetés

Szekeres Katalin, a Manpower Magyarország marketing és toborzási vezetője elmondta: a megkérdezett szervezetek 13 százaléka szerint várhatóan nő az alkalmazottak száma az utolsó negyedévben, míg a harmadik negyedévben csak a munkáltatók 7 százaléka, 2009 negyedik negyedévében pedig 10 százaléka számolt létszámbővítéssel.

A munkáltatóknak ugyancsak 13 százaléka tervez létszámcsökkentést, a harmadik negyedévben csak 4 százalék volt ez az arány, ugyanakkor az előző év utolsó három hónapjában még 14 százalék.

A Manpower munkaerő piaci mutatója – amelyet a létszámbővítést és -csökkentést tervező munkaadók arányának különbségéből számolnak – így a negyedik negyedévre nullán áll, szemben a harmadik negyedéves +3 százalékkal, és az előző év azonos időszaki -4 százalékkal.

A reprezentatív felmérést több mint 750 munkáltató megkérdezésével készítették el.

hirdetés

Hirdetés