A nyomozó ügyészség veszi át az alsóörsi ügyet

Több emberen, részben hivatalos személy ellen, hivatalos eljárás közben elkövetett emberölés megalapozott gyanújával veszi át az alsóörsi lövöldözéssel kapcsolatos bűncselekmény nyomozását a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrségtől.

hirdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön veszi át a rendőrségtől a két halálos áldozatot követelő Veszprém megyei támadással kapcsolatos ügy aktáit, és a további eljárást is a nyomozó hatóság folytja le. A főügyész tájékoztatása szerint várhatóan csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatón ismertetik a nyomozás eddigi eredményét.

Keresztes Imre főügyész azzal kapcsolatban, hogy a lövöldözés után megtalált, külföldi rendszámú fekete autóban lévő holttest a feltételezett elkövetőé lehetett-e, nem tudott válaszolni, mondván az ügy teljes részleteit még nem ismerik.

A 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön. Szerdára virradóra rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak, és az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre, amelynek következtében azonnal meghalt.

A lövöldözésben az autó egyik 21 éves utasa szintén életét vesztette, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.

A feltételezett elkövető holttestét, szerda délben, a bűncselekmény helyszínétől néhány kilométerre, egy erdős területen találták meg. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyver is volt, köztük olyan, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként. A férfi öngyilkos lett.