A Pannon Volán az EFOTT szállítója

A Pannon Volán közleménye:

hirdetés

“A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvénye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A fesztivál története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten, ahol akkor 25 főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott.

Az EFOTT manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, tavaly minden korábbinál többen, mintegy 64 ezren látogattak el. A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre.

Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, idén 2010. július 13-18. között Pécs-Orfű az EFOTT házigazdája. A szervezői feladatokat az EFOTT Menedzsment látja el, amelynek munkáját a házigazda intézmény (idén a Pécsi Tudományegyetem) hallgatói segítik. A menedzsment a résztvevők Pécsről, a helyszínre szállítására a Pannon Volán Zrt.-vel szerződött.

A társaság a szervezők aktuális igényeinek megfelelően indítja az autóbuszokat. A keddi nyító napon például előfordult, hogy egy időben 8 busz közlekedett Orfűre, a pécsi Nagy Lajos király úti parkolóból.

Jó tudni, hogy az EFOTT-tal összefüggésben július 18-ig Orfűn, a Pécsi-tó nyugati oldalán, a kemping felé közlekedő helyközi autóbuszjáratok a tó keleti oldalán a községháza érintésével közlekednek, s nem érintik Orfű, kemping; Orfű, úttörőtábor; Orfű, étterem elnevezésű megállóhelyeket.”