A részmunkaidő mellett kampányol a Jobbik

A Jobbik programjában is kiemelt helyen szerepelnek az alternatív foglalkoztatási formák, azaz a részmunkaidő és a távmunka támogatása – mondta Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A politikus, aki az V. kerületi Podmaniczky téren, az “Állítsuk meg a népességfogyást” plakát előtt tartotta a sajtótájékoztatóját, kiemelte: pártja örömmel látja, hogy a kormány az Új Széchenyi Tervben a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását is támogatja. Hozzátette azonban: ez még kevés ahhoz, hogy az édesanyák vissza tudjanak térni a munkerőpiacra. Mint mondta, a kormány még nem hozott hatékony intézkedést a munkahelyteremtés érdekében.

Bertha Szilvia szerint ha életbe lép majd egy, a részmunkaidős foglalkoztatást támogató szabályozás, és ehhez nem lesz meg a megfelelő gazdasági háttér, az megint csak visszaélésekre teremt majd alkalmat, úgy, hogy például a főállású munkavállalókat átjelentik részmunkaidőssé.

Felhívta a figyelmet arra, hogy egy ombudsmani jelentés szerint számos településen 130 százalékos kihasználtsággal működnek óvodák. Ilyen körülmények között akkor sem tudnak az édesanyák elhelyezkedni, ha van munkahely – tette hozzá, majd közölte: várják a kormány intézkedéseit az ügyben.