A turizmus versenyképességét javítaná Matolcsy

A következő tíz évben meg kellene kétszerezni a nemzeti jövedelmen (GNI) belül a turizmus teljesítményét és részarányát, meg kellene duplázni, 700 ezerre növelni az ágazatban lévő munkahelyek számát és jelentősen kell javítani a turizmus versenyképességét – sorolta javaslatait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a magyar turizmus jövőjéről szóló konferencián pénteken Budapesten a Parlamentben.

hirdetés

A miniszter azt mondta, a turizmus egészét be kellene ágyazni az egészségiparba. A Turizmus és egészségipari konzultáció a magyar turizmus jövőjéről szóló konferencián – amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Helyettes Államtitkársága rendezett – a miniszter kijelentette: a turizmus mennyiségi fejlesztési kora lejárt, szerinte a minőségi fejlesztésre kell a hangsúlyt fektetni.

Matolcsy György szerint integrált programokban kell gondolkodni. Mint mondta, az ország széttöredezett, mozaikszerű működést mutat, és ez igaz a turizmusra is.

Horváth Endre turizmusért felelős helyettes államtitkár az egyediség erősítésére, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója pedig a marketingtevékenység hatékonyságának javítására hívta fel a figyelmet.