Adóhátralékosok: szomszédváron is jön a lista

Nyilvánosságra hozza a helyi adók befizetését elmulasztók listáját a kaposvári önkormányzat – közölte a megyei jogú város címzetes főjegyzője pénteken az MTI-vel.

hirdetés

Kéki Zoltán közleménye szerint magánszemélyek esetén a százezer forintos hátralékkal rendelkező adósok nevét, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok esetén pedig az egymillió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők nevét teszik közzé.

Ezzel egyidejűleg az ezer forint feletti tartozással rendelkező magánszemélyek és a tízezer forintot meghaladó adóhátralékkal bíró adózókat az önkormányzat felszólítja, hogy május 31-ig rendezzék tartozásukat – írta a címzetes főjegyző. Hozzátette: amennyiben ennek nem tesznek eleget, úgy a határidő lejártát követően ők is felkerülnek a nyilvános listára.

“Célunk a jogkövető magatartás ösztönzése és az adójukat rendszeresen befizető kaposvári polgárok védelme” – hangsúlyozta Kéki Zoltán. Ha valaki rendezi a tartozását, lekerül a listáról – fűzte hozzá.

Az önkormányzat az április 25-én rendelkezésre álló adatai szerint az adóslistán jelenleg 291 magánszemély és 104 cég szerepel – tájékoztatott a címzetes főjegyező. Megjegyezte: többségük évek alatt halmozta fel a hátralékot.

Az adóslistát május 15-től teszik közzé az önkormányzat honlapján (www.kaposvar.hu), egyúttal kifüggesztik a városházán.