Áfát csalt egy vállalkozó, de durván

Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót; a férfi Kínából szerzett be lámpákat, az árut azonban papíron Szlovákiában vámolták el, így itthon nem kellett utána áfát fizetniük – adta hírül a kapos.hu.

hirdetés

Ifkovics Andrea, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője arról tájékoztatta a portált, hogy az adónyomozók a napokban csaptak le a férfira. Egy balatoni luxusingatlanban tartott házkutatáskor az adónyomozók több, a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékot foglaltak le, köztük fiktív számlákat, fuvarleveleket, könyvelési anyagokat, a balatonboglári vállalkozó luxusautóját, motorkerékpárját, továbbá egy ingatlant, valamint az érintett cégeknek és vezetőiknek a bankszámláin lévő pénzt.

A házkutatás közben kiderült: a férfi a villájában és az irodájában is lopta az áramot, és szlovák rendszámú autóval járt. Az egymilliárdot érő ingatlanban konditerem, uszoda és játékterem is van. A lámpák egy balatonboglári raktárban porosodtak.

A balatonboglári vállalkozóra és bűntársaira költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult eljárás. Hat embert gyanúsítanak az ügyben, ketten már előzetes letartóztatásban vannak.

Az MTI érdeklődésére Ifkovics Andrea közölte, hogy a portálon megjelenteken túl nincs további, érdemi információja.