Anglia-Magyarország 2-1

A magyar labdarúgó-válogatott ugyan vezetett a Wembley Stadionban, a szerda esti barátságos mérkőzést mégis az angolok nyerték 2-1-re, miután kapitányuk, Steven Gerrard négy percen belül két gólt szerzett. A magyar együttes legutóbb 1962-ben, a chilei világbajnokságon győzte le az angolokat. Eredmény: Anglia-Magyarország 2-1 (0-0). Wembley Stadion, 72 024 néző. Gólszerzők: Gerrard (69., 73.), illetve Jagielka (62., öngól).

hirdetés


Az összecsapást egy fantasztikus élőkép vezette be, a két ország “óriás” lobogóját katonák feszítették ki. A helyi szervezők sajnálatos módon több hibát is elkövettek: a csapatok bemutatása során Rudolf Gergely nevénél Hajnal Tamást láthatták a kivetítőn, majd a magyar himnusz szólt meglepően hamisan, valamint a debütáló szövetségi kapitány, Egervári Sándor helyett rendre a csapatorvost, dr. Szilágyi Györgyöt mutatta a kamera.

A himnuszok után jöhetett a mérkőzés, amelyet az a francia Stéphane Lannoy vezetett, aki a brazil-elefántcsontparti csoporttalálkozón “elnézte” Luís Fabiano dupla kezezését. A kezdeti hazai rohamokat követően szépen, fokozatosan magára talált a magyar csapat, és a félidő közepére – igaz, a hazaiak támadtak többet – teljesen egyenrangú ellenfele lett Fabio Capello alakulatának. A hazai drukkerek nem kapták meg azt az ellentmondást nem tűrő játékot, amelyre vágytak, így a 40. percben már füttyszó kísért minden egyes hazai hibát. Az előzetesen “beígért” szidásból egyébként főként John Terrynek és Ashley Cole-nak jutott ki leginkább.

A szünetben mindkét kapitány alaposan megkeverte a kártyáit, majd kicsit le is ült a mérkőzés. A 62. percben jött az angol drukkerek nyakába a hidegzuhany, Koman beadást Jagielka ugyanis a saját kapujába rúgta. A magyarok öröme nem tartott sokáig, mivel hét perc múlva Gerrard bombagóljával ismét döntetlen volt az eredmény. Sőt, a Liverpool ikonja négy perc múlva egy fantasztikus cselt bemutatva már saját csapatát jutatta előnyhöz. Ezzel szinte el is dőlt a találkozó – a szurkolók többsége haza is indult -, ugyanis a magyarok erejéből ekkor már nem igazán futotta a támadásokra.