Anonymous a Gárda és a Jobbik ellen

Nem volt elérhető, illetve akadozva működött a Jobbik honlapja és a magyargarda.hu szombatra virradóra; az Anonymous hackercsoport előzőleg azt tette közzé Facebook-oldalán, hogy a Jobbik honlapja és más, a párthoz közel álló weboldalak ellen terveznek akciót indítani a csoport magyar tagjai.

hirdetés

A Jobbik.hu körülbelül háromnegyed egytől rövid ideig nem volt hozzáférhető, a magyargarda.hu oldalt pedig fél tizenkettőtől csak rövid ideig lehetett elérni, az oldalak akadozva működtek. A barikad.hu működésében nem látszott probléma.
“Miután a parlamentben és a közéletben is elszaporodott az antiszemita, sőt olykor náci megnyilvánulás, lépnünk kell” -írta az Anonymous péntek este.

Az Anonymous Operation Hungary Facebook-oldalán közzétettek egy listát, amelyen e-mail címek voltak megadva, és arra szólították fel a szimpatizánsaikat, hogy küldjenek a címekre üzeneteket.

Az egyik bejegyzés szerint az Anonymous magyar csoportja percenként 2.500 e-mailt küld majd a megadott címekre.
Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke az MTI megkeresésére pénteken este azt közölte: amit meg lehet tenni, azt megteszik az informatikusaik.

A Jobbikhoz közel álló hetilap online kiadása, a barikad.hu “Jó munkát, cenzorok!” címmel közölt írásában reagált az akció meghirdetésére.

“Az eredetileg a szólásszabadság, illetve az internet szabadságának védelmének jelszavával alakult Anonymous-csoport magyar szekciója bejelentette a Facebookon: ma késő este támadást indítanak a nemzeti oldal hírportáljai és honlapjai, köztük a barikad.hu ellen. Az ultraliberális irányba fordult nethuszárok szerint veszélyeztetjük a demokráciát, és gyűlöletet szítunk” – olvasható a barikad.hu oldalon.

A Barikád cikkének írója úgy fogalmaz: “Kedves Névtelenek! Ma este arra készültök, hogy a szólás szabadságának nevében elhallgattassatok minket, akik annak idején helyet adtunk – akkor még jogos – küzdelmeteknek. Ma éjjel kiderül, kik a szabad vélemény, a szabad internet igazi barátai és igazi ellenségei. Mi most is ugyanazon az oldalon állunk, akkor is ezért harcoltunk, amikor még sehol sem voltatok, és akkor is harcolni fogunk, amikor már rég csak egy rossz emlék lesztek.”