ÁNTSZ: életveszélyes szert árulnak az interneten

Súlyos betegségek kezelésére javasolva olyan, egészségre káros – akár életveszélyes – szert árulnak az interneten, amelynek negatív hatását már több országban igazolták hivatalos és nem hivatalos források.

hirdetés

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiovosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy ne használják a “Miracle Mineral Solution”, vagy más néven “Miracle Mineral Supplement (MMS)” terméket, mert az nem javítja, hanem akár tovább ronthatja az egészségi állapotukat. Az ÁNTSZ szerint a termék fogyasztása egyebek mellett hasi görcsöt, hányást, súlyosabb esetben veseelégtelenséget okozhat.

Arra vonatkozóan pedig nincsenek tudományosan dokumentált adataik, hogy bármely súlyos megbetegedésnek hatásos ellenszere lenne a termék. Az ÁNTSZ hangsúlyozta: “A szer alkalmazása komoly egészségkárosodást okozhat, és az alapbetegség megfelelő orvosi kezelés hiányában tovább súlyosbodhat.”

A terméket egyebek mellett lúgosításra ajánlják, de olyan súlyos betegségek kezelésére is javasolják, mint a rák vagy a TBC – írták, hozzátéve: van olyan weboldal, amelyen a terméket gyermekek és csecsemők kezelésére is javasolja.

hirdetés
Hirdetés