Augusztus 6-án lép hivatalába Schmitt Pál

Augusztus 6-án lép hivatalába ünnepélyes keretek között Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök; az egyórásra tervezett ünnepségen fellép Miklósa Erika és az új államfő is beszédet mond majd – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Az ünnepséget a Sándor-palota melletti Szent György téren tartják, melyre a KEH tájékoztatása szerint 200 főt hívtak meg. Kiss Norbert, a megválasztott államfő kommunikációs hivatalvezetője még július közepén az MTI-nek azt mondta: az augusztus 6-i ceremóniára meghívást kapnak a kormány és a diplomáciai testület tagjai, családtagok, közéleti személyiségek.

Az ünnepség – melyet a Magyar Televízió élőben közvetít – teljesen nyilvános lesz, a helyszínen bárki nyomon követheti. A hivatal közlése szerint Mécs Károly színművész konferálja fel és vezeti le a műsort, aki egy verset is elszaval majd. Az ünnepségen fellép a Csillagszemű Táncegyüttes, énekelni fog Miklósa Erika előadóművész, és Kelemen Barnabás hegedűművész is zenélni fog.

A tájékoztatás szerint Schmitt Pál körülbelül tízperces ünnepi beszédet mond hivatalba lépésének alkalmából.

Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét június 29-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt.

hirdetés

Hirdetés