Autó gázolt halálra egy terhes nőt Szabolcsban

A helyszíni vizsgálat szerint feltehetően figyelmetlenség okozta a szerdai gacsályi balesetet, amelynek áldozata egy fiatal terhes nő volt, akinek gyermekét a mentőknek sikerült újraéleszteniük. A balesetben könnyebben megsérült a halálra gázolt nő élettársa és 14 éves fia is – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

hirdetés

Fedor Rita elmondta: a Fehérgyarmathoz közeli település belterületén három gyalogos közlekedett az úttest menetirány szerinti jobb oldalán, amikor a mögöttük érkező személygépkocsi elgázolta őket.

A gépkocsit vezető 55 éves zajtai férfi feltehetően figyelmetlenségből eredően nem észlelte a gyalogosokat – emelte ki a vizsgálat eddigi megállapítását a főhadnagy.

A balesetben – folytatta – a helyszínen meghalt 29 éves nő mellett könnyebben megsérült az élettársa és a 14 éves fia is.

A rendőrség, amely a sofőrnél ittasságot nem állapított meg, a baleset körülményeit szakértők bevonásával tovább vizsgálja.

Vitkai Éva, a nyíregyházi kórházat működtető Egészségügyi Holding Zrt. sajtóreferensének tájékoztatása szerint az elhunyt édesanya méhéből császármetszéssel kiemelt 38 hetes baba állapotát az újraélesztést végző mentőknek sikerült a baleset helyszínén stabilizálniuk, és a csecsemőt lélegeztetve előbb mentőhelikopterrel a mátészalkai, majd speciálisan felszerelt, újszülötteket ellátó mentőautóval végül a nyíregyházi kórház gyermekosztályára szállították.

A kislányt az újszülöttek intenzív terápiás kórházi részlegén ápolják, az orvosok mindent megtesznek életében tartásáért – emelte ki.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezete igazgató főorvosának közlése szerint a terhességének kilencedik hónapjában lévő nő éppen orvosi vizsgálatra ment volna, amikor az autó elütötte. A helyszínre riasztott mentők életjeleket már nem találtak nála, a babát viszont kiemelték a méhéből, és újraélesztették.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója dicséretben részesíti azokat a mentődolgozókat, akik a gyermek életét megmentették.