Az elmúlt 24 órában 54 közúti baleset történt, egy sem volt halálos

Az elmúlt 24 órában összesen 54 közúti közlekedési baleset történt, halálos áldozatot egy sem követelt – tette közzé a rendőrség honlapján vasárnap reggel.

hirdetés

A közlemény szerint 17 baleset súlyos, 37 pedig könnyű sérüléssel járt, ezeken felül 66 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt. A rendőrség szerint 127 embert fogtak el és 264-et állítottak elő, 407 esetben kezdeményeztek feljelentést kiemelt közlekedési szabálysértés miatt. A közúti ellenőrzések során 91 esetben színeződött el a szonda.

A rendőrség prognózisa szerint több határátkelőn alakulhat ki torlódás. Tompán a visszautazó vendégmunkások várhatóan április 25-én a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak a belépő forgalomban egy, legfeljebb két órás fennakadást. A rendőrség alternatív útvonalnak a 8-18 óra között nyitva tartó Bácsalmás közúti határátkelőhelyet ajánlja.

Csongrád megyében a röszkei határátkelőnél lehet várakozásra számítani. A korábbi évek tapasztalatai alapján a visszautazó vendégmunkások 25-én, a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak forgalomtorlódást a belépő forgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadás kialakulásával számol a rendőrség. Itt alternatív útvonalnak a 8-18 óra között nyitva tartó Tiszasziget határátkelőhelyet ajánlják. Nagylaknál a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstop miatt alakulhat ki legfeljebb két órás várakozás a teherforgalomban mindkét irányban, Ártándnál szintén a teherjárművek számíthatnak 30-60 perces torlódásra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás Záhony közúti határátkelőhelyen várható. Kilépő irányban a várakozási időt növelheti, hogy április 21-26. között a hazatérő, mikrobusszal közlekedő ukrán állampolgárok részéről intenzív forgalom várható a rendőrség szerint. A teherforgalomban a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban, kilépő irányban 4-5 órás várakozással számolnak, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó lónyai átkelőt ajánlják.