Az elmúlt 24 órában két halálos és 15 súlyos sérüléssel járó baleset történt

A közutakon az elmúlt 24 órában összesen 159 közúti közlekedési baleset történt, ebből két közlekedési baleset két halálos áldozatot követelt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-vel.

hirdetés

A rendőrség közleményében azt írta, az elmúlt 24 órában 15 baleset súlyos, 35 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 107 személyi sérülés nélküli, csak anyagi kárral járó baleset történt. Emlékeztettek rá: a meteorológiai előrejelzés szerint a szombat reggeli ködfoltok feloszlása után alapvetően front nélküli, túlnyomóan napos idő várható.

Közölték azt is, hogy az M0 körgyűrűn, az M1, M3, M30, M35 és M5 autópályákon építési, javítási munkák befolyásolják a közlekedést. Az M0 úgynevezett régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv, itt a terelések mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben, mint ahogy javítási munkák miatt sebességkorlátozás van a Megyeri-hídon is.

Az M1 autópálya mindkét pályaoldalán a 13-15. kilométer szelvények közötti szakaszon hídépítés miatt van sebességkorlátozás, a 20-28. kilométer szelvények között pedig burkolatjavítás miatt átterelik a forgalmat a szembe jövő sávba. Az M3, M30, M35 jelzésű utak egy-egy szakaszán sövényvágás és javítási munkák miatt van sebességkorlátozás, az M5 autópályán pedig a 42-43 kilométernél (a bal pályatesten, az újhartyáni csomópontnál) ugyancsak sebességkorlátozás mellett dolgoznak a munkások.

Hajdú-Bihar megyében az ártándi határátkelőhelyen ki- és belépő irányban 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálatai miatt várható nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban.