Az LMP kapta a legújabb Sánta Kutya-díjat

Az LMP-nek ítélte oda a Sánta Kutya-díjat a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság – tette közzé a civilek alkotta bizottság pénteken.

hirdetés

A Sánta Kutya-díjat 1996 óta azok kapják, akik a bizottság szerint félrevezetik az országot. A díjat minden péntek 13-án ítélik oda.

“A Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság látván, hogy a Lehet Más a (gyöngyös) Pata – az SZDSZ legújabb generációjaként – mindig kiállt azért, ami Másnak jó, de cigánynak, magyarnak stb. egyaránt rossz, kiérdemelte a Sánta Kutya-díjat” – ismertette a bizottság döntését az MTI-vel Czakó Gábor író, publicista, a civilek alkotta bizottság egyik tagja.

Legutóbb Heller Ágnes filozófusnak ítélte oda a díjat a bizottság, akit indoklásuk szerint “az európai ugaron tolongó, Magyarországot önmagától hivatásszerűen védelmező internacionalisták közül” választottak.

Korábban Sánta Kutya-díjat kapott többek közt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Biszku Béla volt belügyminiszter, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Jancsó Miklós filmrendező és Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere is.