“Az MSZP a görög útra akarja vinni az országot”

A miniszterelnök szóvivője szerint a szocialisták a görög útra akarja vinni Magyarországot, továbbra is el akarják adósítani, ki akarják szolgáltatni az országot, és megszorításokkal akarják sarcolni az embereket.

hirdetés

Szijjártó Péter azután juttatta el erről szóló közleményét az MTI-hez, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője – szerdai, a költségvetés parlamenti vitájában elmondott vezérszónoki felszólalása utáni tájékoztatóján – úgy vélekedett: a kormány nem háríthatja másra a felelősséget, nem hivatkozhat a kedvezőtlen külső körülményekre, az országot ugyanis a kabinet dilettantizmusa és felelőtlensége tette sebezhetővé.

Orbán Viktor kormányfő szóvivője erre reagálva hangsúlyozta: “a választók elsöprő döntésének köszönhetően” a megszorítások és az eladósítás politikájának ideje lejárt Magyarországon. A kormány tovább csökkenti az államadósságot, kiteljesíti az arányos adórendszert, lábra állítja a nyugdíjrendszert, és otthonteremtési programot indít annak érdekében, hogy 2012 Magyarország számára az elrugaszkodás éve legyen – közölte Szijjártó Péter.