Az MSZP kihagyja a nemzeti összetartozás napját

Az MSZP nem vesz részt a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett megemlékezésen az Országgyűlés hétfői plenáris ülésének elején – tájékoztatta az MTI-t Mesterházy Attila közleményében. Az MSZP elnöke úgy fogalmaz: pártja elutasítja a kormány képmutatását, hazug és történelmet meghamisító politikáját, amely “a trianoni tragédiát és a Horthy-rendszer iránti nosztalgia felélesztését a nemzeti összetartozás jelszavával, a nemzet megosztására használja fel”.

hirdetés

Az MSZP elnöke szerint az Orbán-kormány kétéves tevékenysége azt bizonyítja, hogy álságos és hazug mindaz, amit a nemzeti összetartozásról hirdetnek. Mesterházy Attila hozzátette: “a kétharmados parlamenti többséggel visszaélve hozott törvények az emberek egyre nagyobb részét fosztják meg az összetartozás érzésétől”.

A Fidesz által felélesztett Horthy-nosztalgia azt a szellemiséget és politikát állítja példaképül, amely magyarok százezreinek halálához, és az ország lerombolásához vezetett.

“Ennek az eszmeiségnek és szemléletmódnak mai önként vállalt örököseiként Orbán Viktor, Kövér László és politikustársaik nem a nemzeti összetartozást, hanem a széthúzást szolgálva osztják meg önös politikai érdekeiknek megfelelően az itthoni és határon túli magyarságot, annak pártjait, kockára téve választási esélyeiket, részvételüket országuk törvényhozásában” – írja Mesterházy Attila.