Az MSZP-nek nem kellene a TEK

A Terrorelhárítási Központ (TEK) megszüntetésére és a szolgálati nyugdíjak visszaállítására is javaslatot tesz az MSZP programjának vitairata. Erről Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt pénteken újságíróknak.

hirdetés

A politikus elmondta, a szocialisták – ha más formában, a társadalom igazságérzetéhez és a költségvetési lehetőségekhez igazodva is, de – szükségesnek tartják az év elején megszűnt szolgálati nyugdíjak visszaállítását és a rendőrség egységének helyreállítását a TEK megszüntetésével.

Az MTI kérdésére Harangozó Tamás arról is beszélt, hogy nagyjából ötszáz vétlen rendőrt juttatna kéthavi fizetésüknek megfelelő egyszeri kárpótláshoz az a törvényjavaslata, amelyet a 2006. őszi zavargások idején szolgálatteljesítés közben sérülést, kárt szenvedő rendőrök érdekében terjesztett be a parlamentnek.

Hozzátette: másfél éve már benyújtotta ezt az indítványt, ám a fideszes többség tárgysorozatba sem vette. Az ellenzéki politikus most belügyminiszteri támogatást remél, de ha ezt nem kapja meg – folytatta -, az MSZP kormányra jutva újból kezdeményezni fogja a megsérült rendőrök kárpótlását.