Az MSZP szerint ez rossz irány

Mesterházy Attila politikai kalandorkodásnak nevezte Orbán Viktor elmúlt száznapos tevékenységét, amely rossz irányba viszi az országot.

hirdetés
Uránia Mozi

A szocialista frakcióvezető a miniszterelnök napirend előtti szavaira reagálva hétfőn a parlamentben úgy vélekedett: az Orbán Viktor által épített új rendszerre az országnak nincs szüksége, ez az irány rossz, amin változtatni kell. Álláspontja szerint az országnak arra van szüksége, hogy a kormányfő tartsa be a demokratikus normákat, tartsa tiszteletben az ország demokratikus értékeit, hagyományait.

Mesterházy Attila magyarázkodásnak tartja az Orbán Viktor által elmondottakat, és azt kérdezte a kormányfőtől, hogy miért nem azt csinálja, amit a választási kampányban ígért. Nem termelési értekezletet kell tartani az Országgyűlésben, hanem arról kell beszélni, hogy mit kíván tenni a kormány a hétköznapi problémák megoldása érdekében – szögezte le.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz fizetésemelést ígért a pedagógusoknak, a katonáknak és a rendőröknek, de ez nem történt meg, ahogyan nem volt adócsökkentés sem. A szocialista frakcióvezető azzal vádolta Orbán Viktort, hogy nem meri elmondani a választóknak, mit fog tenni október 3-a után, és nem meri az önkormányzati választás előtt beterjeszteni a jövő évi költségvetés sarokszámait.

Felszólította a kormányfőt, hogy tegye a dolgát Magyarország és a magyar nemzet érdekében. Beszéljen arról, hogy mitől fog beindulni a gazdasági növekedés, hogyan lesz egymillió munkahely, miként csökkennek a társadalmi különbségek, hogyan válik Magyarország modern európai országgá, honnan vesz ki milliárdokat a gazdaságból – sorolta a miniszterelnökhöz címzett kérdéseit a szocialista politikus.

Mesterházy Attila arra is választ vár, hogy mit tesz a kormány a devizahitelesek érdekében. “Ön az a politikus, aki még sohasem hazudott, akkor most miért teszi” – kérdezte az ellenzéki politikus.

Álláspontja szerint Orbán Viktor kemény, határozott és kíméletlen, amikor a saját hatalmának a bebetonozásáért tesz, de amikor hétköznapi problémák megoldásáról van szó, akkor a Fidesz időt kér. Azt javasolta a kormányfőnek, hogy ezekben az ügyekben is legyen ugyanilyen konzekvens és határozott.