Az MSZP szerint pazarol a kormány

Az MSZP szerint pazarlóan bánik a kormány a magyar emberek pénzével. A szocialisták hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményükben bírálják a Fidesz vasútpolitikáját és a vidéki kisposták újranyitását. A súlyos milliárdokért újranyitott MÁV vonalakon alig utaznak, nem egy járaton még egy buszt sem töltenének meg az utasok – fogalmaznak.

hirdetés

Hasonló a helyzet a napokban újranyitó vidéki kispostákkal – folytatja az MSZP, amely érthetetlennek nevezi, hogy a jól működő mobilposta-rendszerrel párhuzamosan miért állítanák vissza a kispostákat is, a tervekből szerintük az derül ki, hogy előfordulhat, egy településen kisposta és mobilposta is üzemel majd.

“Az MSZP elvárja Orbán Viktortól és kormányától, hogy amennyiben valóban komolyan gondolja, hogy tartja magát a kitűzött hiánycélhoz, hagyjon fel a populista ígéretek teljesítésével, a magyar adófizetők pénzének elherdálásával. Az MSZP követeli a Fidesz-KDNP kormánytól, hogy fejezze be a magyar állampolgárok, valamint a világ félrevezetését és közölje a 2011-es év költségvetésének sarokszámait” – zárul a Magyar Szocialista Párt közleménye.

Az MSZP szerint a kormány a közigazgatás és az önkormányzati rendszer átalakításánál “fordítva ül a lovon”, mert először az átalakítás célját, elvét, tartalmát kellene meghatározni, utána pedig ahhoz kellene szabni a formát, azaz a hivatalokat. Lamperth Mónika, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek a szeptember 1-jén felálló megyei közigazgatási hivatalokkal kapcsolatos kormányzati bejelentésről azt mondta: nem meglepő, hogy a Fidesz-kormány fordított sorrendben alakítja át a közigazgatást, hiszen az “államigazgatásban a politikai boszorkányüldözést már elkezdte”, az egyes megyei államigazgatási hivataloknál indokolás nélkül váltott le kiváló szakembereket.

Az MSZP nem ért egyet azzal sem, hogy az új rendszerben januártól “politikai komisszárokat” ültetnek a megyék élére – tette hozzá azzal, hogy ez a magyar demokratikus hagyományoktól teljesen idegen. A szocialisták meggyőződése, hogy a kormány által a közigazgatásban végzett “ámokfutás” a közszolgáltatások, az államigazgatás egészének szakmai színvonalát rontani fogja.

Lamperth azt is közölte, hogy néhány területen a hangzatos bejelentéseken túl nem történt semmi. Ilyen volt az a kormányzati bejelentés, hogy majd informatív honlapokkal segítik az államigazgatásban az eligazodást az állampolgárok számára, de azóta sem készült el semmi.