Badacsonyról szóló könyveket adnak ki alapítványi támogatássa

Két könyv is megjelenik a közeljövőben a Badacsonyról, mindkettő kiadását a Badacsonytördemic Községért Alapítvány támogatja.

hirdetés

Szombaton tartják a három nyelvű Badacsony című kötet, egy héttel később pedig a Badacsonyi anekdotafüzér című könyv bemutatóját.

Vollmuth Péter polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a helyi alapítvány közreműködésével évek óta folyik az értékmentés, hagyatékok feldolgozása a településen. Az alapítvány – amelynek tagjai közt vannak a helyi lakosokon, vállalkozókon, borászokon kívül a térség szerelmesei is – fontosnak tartotta a Badacsony természeti és kulturális kincseinek, nevezetességeinek bemutatását erről szóló könyvek megjelentetésével.

Így született a Badacsony című könyv Ludwig Emil és Tóth Tibor 150 képével, magyar, német és angol nyelvű kísérőszöveggel, amelyet Bertényi Iván történész professzor mutat be szombaton 17 órakor a badacsonytördemici faluházban.

Egy héttel később, december 4-én 15 órakor mutatják be ugyanitt Eötvös Károly Badacsonyi anekdotafüzér című könyvét, amelyben a szerző Balatonról szóló műveiből válogattak Szeremley Huba és Ibos Zoltán mutatja be az érdeklődőknek.