Bajnai titkársága cáfolja, hogy pártot alapítana

Bajnai Gordon titkársága kedden cáfolta az origo.hu értesülését, miszerint a volt miniszterelnök párt alapítását határozta volna el.

hirdetés

Az origo.hu kedden írt arról, hogy információi szerint Bajnai Gordon új párt létrehozásában gondolkodik, ahelyett, hogy ellenzéki pártok és civilek meglévő szervezeteiből alakuló esetleges összefogás élére készülne.

Bajnai Gordon titkársága az MTI-hez is eljuttatott közleményében ugyanakkor a “leghatározottabban cáfolja” az internetes lap értesülését, miszerint Bajnai Gordon párt alapítását határozta volna el. Hangsúlyozzák, hogy a volt miniszterelnök az általa alapított Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány révén kívánja támogatni a jó kormányzás ügyét Magyarországon és az alapítvány politikai párttá szervezésének ötletét nem mérlegeli.

A volt kormányfő titkársága szerint az origo.hu cikkében szereplő neve elhallgatását kérő forrás “hazudott”, “a tévedésekre épülő cikk” valószínűleg olyan informátor mondatain alapul, aki önmaga szerepével kapcsolatban megvezette az újságírót, akár provokatív szándékkal.

A közleményben arról is írnak, hogy az origo.hu sem Bajnai Gordont, sem a Haza és Haladás Alapítványt nem kereste meg a pártalapításra vonatkozó értesülésével.