Balaton: a hétvégén nem indulnak személyhajó járatok

A rossz időjárásra tekintettel – szemben a korábban meghirdetettel – nem indulnak személyhajó járatok a Siófok-Balatonfüred-Tihany közötti, valamint a Fonyód-Badacsony közötti útvonalakon, a komp azonban zavartalanul közlekedik.

hirdetés

Erről Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta az MTI-t pénteken. A hivatalosan október elején végetért balatoni személyhajózási szezont ugyan meghosszabbították október 23-ig, de a kedvezőtlenné vált időjárás miatt szombaton és vasárnap nem indulnak az őszi menetrend szerint közlekedő személyhajók.

Amennyiben a következő két hétvégén javul az időjárás, ismét elindítják a hétvégi járatokat. Ezen felül október 22-23-án menetrendi hajójárat indul Fonyódról és Badacsonyból Szigligetre, a Süllő Fesztiválra. A járatok indulásáról a www.balatonihajozas.hu honlap ad részletes tájékoztatást.

A Szántód-Tihany közötti balatoni kompjárat az őszi-téli menetrend szerint óránként közlekedik. Az első komp Szántódról 7 órakor, Tihanyból 7:30-kor indul. Az utolsó járat október 16-ig Szántódról 18 órakor, Tihanyból 18:30-kor, október 16-a után Szántódról 17 órakor, Tihanyból 17:30-kor közlekedik.