Barroso belpolitikai ügyekről levelezik Orbánnal

Megerősítette az Európai Bizottság kedden, hogy José Manuel Durao Barroso elnök levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

hirdetés

A testület MTI által megkérdezett szóvivője azonban nem kívánt részleteket közölni a levél tartalmáról. Az origo hírportál értesülései szerint Barroso a személyes hangvételű levélben a jegybankról és a pénzügyi stabilitásról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a magyar miniszterelnököt. Később a brüsszeli szóvivő annyit elmondott, hogy a levélben valóban a központi bank függetlenségével kapcsolatos aggodalmakról van szó.

Hozzátette: a bizottság tudatában van annak, hogy a magyar sajtóban számos értesülés megjelent a küldemény szövegéről, ezek valóságtartalmáról azonban nem kívánt – mint fogalmazott – “spekulálni”.  Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője korábban szintén megerősítette, hogy a kormányfő levelet kapott az Európai Bizottság elnökétől, de ő sem közölt részleteket, csupán annyit tett hozzá, hogy természetesen Orbán Viktor a szokásos rendben válaszlevelet fog küldeni.