Bemutatkozik az első magyar hordóérlelt sör

Dupla sörpremierrel kedveskednek a sörivóknak a Főzdefeszt évadnyitó buliján a szervezők a budapesti Szimpla kertben szombaton, amikor az évad első sörkülönlegességeit kóstolhatják meg a látogatók.

hirdetés

Miután a tavalyi Főzdefeszt elindította a magyarországi “sörforradalmat”, a legfrissebb adótörvények pedig könnyítettek a kisüzemi sörfőzők helyzetén, idén különösen termékeny év várható a magyar kézműves sörfőzés területén. “Hosszú távú célunk az, hogy a magyar kézműves sör széles körben ismertté és elérhetővé váljon” – fogalmaztak a szervezők.

A Serforrás főzde Korty nevű sörének tokaji aszús hordóban érlelt változatából, valamint a különleges ízhatású gesztenyés sörből kortyolhatnak a “folyékony kenyér” kedvelői. A felsőzsolcai Serforrás sörfőzde évek óta főzi Magyarország egyik legkülönlegesebb sörét, a tokaji aszúval erjesztett Kortyot. Idén készült el a sör tokaji aszús hordóban érlelt változata. A hordós erjesztés különleges odafigyelést igényel, Magyarországon eddig senki nem mert vele próbálkozni. Pedig a hordóban érlelt sörök átveszik a hordó különböző ízeit, egészen különleges aromát kölcsönözve a nedűnek – vált ismertté.

Az este folyamán csapra kerül a fóti sörfőzde Hammurappi 18+ nevű édes és erős fesztiválsöre, valamint a tavalyi év slágere, az új magyar sörműfajt képviselő, leveles komlóval főzött Keserű Méz.