Biztos, hogy öngyilkos lett a Véderő parancsnoka

Öngyilkosság okozta a Véderő elnevezésű szervezet volt vezetőjének, Eszes Tamásnak a halálát – közölte szerdán az MTI-vel a rendőrség.

hirdetés

“A lefolytatott helyszíni szemle, valamint az igazságügyi-orvosszakértői vélemény alapján egyértelműen kizárható az idegenkezűség, Eszes Tamás önkezével vetett véget életének” – írta közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség az eljárás során vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy 2011. november 3-án a késő délutáni órákban érkezett állampolgári bejelentés, amely szerint gyöngyöspatai otthonában holtan találták Eszes Tamást. Egyben cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a férfi halálával kapcsolatban bármilyen vizsgálat idegenkezűséget állapított volna meg.

Az MTI akkor úgy értesült, hogy Eszes – aki azzal vált ismertté, hogy harci tábort szervezett a falu határában, a helyi romatelep szomszédságában, majd sikertelenül pályázott a falu polgármesteri posztjára – felakasztotta magát. Helyszíni információk szerint a férfinak magánéleti és anyagi gondjai is voltak.