Bombariadó volt a Jobbik fóruma után

Bombariadó volt a Jobbik lakossági fórumának helyet adó kocsordi művelődési házban pénteken este; az épületben robbanószerkezetet nem találtak, a rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást.

hirdetés

Az Apáti István országgyűlési képviselő által tartott rendezvény zárásával egy időben ismeretlen telefonáló tett bejelentést a mátészalkai rendőrkapitányságra arról, hogy az épületben bombát helyeztek el, amely nemsokára robban – tájékoztatta a képviselő szombaton az MTI-t.

A rendőrségre valóban érkezett bejelentés arról, hogy bomba fog robbanni van a kocsordi művelődési házban – erősítette meg Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az intézmény ekkor már be volt zárva, és nem tartózkodott benne senki. A rendőrség átvizsgálta az üres épületet, de bombát nem találtak; az ügyben ismeretlen tettes ellen közveszély-okozás kísérlete miatt indult nyomozás – közölte.

A jobbikos országgyűlési képviselő – aki szombat reggel értesült az esetről – az MTI-hez eljutatott közleményében “megdöbbentő, félelmetes és szégyenteljes” tettnek nevezte fenyegetést. Apáti István szerint a betelefonálót “elvakult gyűlölet fűtötte, amelyre semmilyen okot nem adott a párt”.

“A fórumon elhangzottak megalapozott, de gyalázkodástól mentes kritikát tartalmaztak a Fidesszel és az MSZP-vel kapcsolatban”, de a hangsúlyt a Jobbik helyi programjának bemutatására fektették, és egyetlen konkurens polgármesterjelöltet sem sértettek meg – szögezte le a képviselő.