Brad Pitt cége is forgatna a chilei bányászokról

Brad Pitt produkciós cége is meg akarja vásárolni a két hónap után a föld alól kimentett chilei bányászok történetének filmjogait. A 33 bányászt képviselő ügyvéd, Edgardo Reinoso az El Mercurio című napilapban számolt be arról, hogy Pitt Plan B elnevezésű cége több millió dolláros ajánlatot tett a filmjogok megszerzéséért.

hirdetés

Pitt produkciós vállalata korábban olyan hollywoodi filmeket gyártott, mint az Időutazó felesége, a Ha/ver vagy az Ízek, imák, szerelmek. Az ügyvéd szerint a filmben többen saját magukat alakíthatnák a mélyben rekedt bányászok közül.

Mint Reinoso elmondta: ügyfeleit valósággal elárasztják a különböző ajánlatok, amelyek az interjúktól a reklámszerződéseken át a filmszerepekig számos felkérést kínálnak. A bányászok azonban bármiféle elkötelezettség vállalása előtt előbb egy közös vállalatot akarnak létrehozni, amely megfelelően menedzseli majd őket, és amin keresztül egyenlően osztozhatnak meg a bevételeken.

A chilei Atacama-sivatag egy réz- és aranybányájában bányaomlás miatt ragadt 69 napra a 700 méteres mélységben 33 munkás, akiknek kimentését az egész világ figyelte lélegzetvisszafojtva.