“Csak a Jobbiknak fontos az elszámoltatás”

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik tartja fontosnak a “politikusbűnözők” elszámoltatását – jelentette ki Volner János szerdai sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki képviselő emlékeztetett rá, hogy a Fidesz a választási kampányában elszámoltatást ígért, “azonban a tényleges nagyhalak elszámoltatására nem került sor”. Volner János leszögezte: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését még áprilisban kérte a Legfőbb Ügyészség a sukorói kaszinóberuházás ügyében, azonban a parlament fideszes többsége “azóta halogatja a döntést”.

Pedig a Jobbik szerint a volt kormányfő “eladósította az országot, meghamisította az államháztartás adatait, hamis adatokat közölt az Európai Unió felé és adósságcsapdába sodorta Magyarországot”. Ezért “a minimum az lenne, hogy a legfőbb ügyész állapítsa meg: felelős-e Gyurcsány Ferenc azért, hogy Magyarország a jelenlegi helyzetébe jutott” – mondta Volner János.