Csatornatisztítók balesete – A mentés után kórházba került egy tűzoltó is

Kórházba került egy tűzoltó is, miután kimentették a Balatongyörökön csatornatisztítás közben rosszul lett három embert, akik közül az egyik később meghalt.

hirdetés
Uránia Mozi

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (ZMKI) honlapján olvasható közlés szerint a balatongyöröki strandnál csatornatisztítást végzők közül két embert civilek mentettek ki, a harmadik férfit pedig a tűzoltók emelték ki. A mentés után egy tűzoltót megfigyelésre szintén beszállítottak a keszthelyi kórházba.

Farkas Diána, a ZMKI sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a tűzoltó csak könnyebb sérülést szenvedett, de megfigyelésre benntartották a kórházban, állapota kielégítő.

Bíró Róbert (független), Balatongyörök polgármestere az MTI-nek elmondta: egy, a strand csatornahálózatának távfelügyeletét és karbantartását végző vállalkozó halt meg a rosszul lett három ember közül. Az elmúlt hét végén leállt a rendszer szivattyúja, ezért a gyenesdiási vállalkozó az egész csatornarendszer átvizsgálását indítványozta, azt szerda reggel el is kezdte.

Egy alkalmazottjával az egyik szennyvízaknában észlelték a dugulást, amelyet a fiatalabb férfi próbált elhárítani. Amikor az aknában megnyitotta az eldugult részt – feltehetően az ekkor felszabaduló gázoktól – rosszul lett. Munkáltatója ki akarta menteni, de ő és a segítségükre siető önkormányzati alkalmazott is eszméletét vesztette, utóbbit a strand dolgozói újraélesztették – mondta a polgármester.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy reggel fél nyolckor a strand szennyvízelvezető-csatornája dugulásának elhárítása közben lett rosszul három férfi. A mentők kórházba vitték őket, egyikük nem sokkal később meghalt.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja a történteket.