Csődvédelmet kért az Albacomp

Csődvédelmet kért az Albacomp IT Informatikai Zrt. a Cégközlöny hivatalos honlapja szerint.

A cegkozlony.hu szerint az zrt.-t a március 9-én benyújtott kérelem alapján a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.

A Cégkomplex Céginfo szerint 2010. december 31-én a társaság törzsrészvényeinek száma 208.970 darab volt, névértéke 2.500 forint. A magyar tulajdonban lévő vállalat jegyzett tőkéje 2010. december 31-én 522 millió 425 ezer forint volt. A dolgozóinak száma 263.

Az Albacomp IT Informatikai Zrt. hétfőn az MTI-vel közölte, a társaságot finanszírozó bank nem hosszabbította meg a lejáró hitelszerződést, ezért a társaság működése finanszírozhatatlanná vált. A cég annak érdekében kért csődvédelmet, hogy likviditási helyzetét rendezni tudja. Célja a szállítókkal, hitelezőkkel történő sikeres csődegyezség megkötése és a társaság ingatlankezelőként való további működtetése.

A közlemény szerint a csődvédelem nem befolyásolja az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. működését, mivel ez a kft. teljesen független a már ma is szinte kizárólag vagyon és ingatlankezelést végző zrt.-től. A kft. 2008-as alapítása óta nyereséges, most is jelentős rendelésállománnyal rendelkezik és az elmúlt egy évben több mint 20 százalékos árbevétel növekedést ért el – áll a közleményben.

hirdetés
Hirdetés