Csökkenhetnek az adminisztrációs terhek

Ma Budapesten konferenciával zárul a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal Egyszerű állam címmel június elején indított országos konzultáció-sorozata, amelyen ötleteket vártak az érdekeltektől arra, miként lehet 400 milliárd forinttal mérsékelni a vállalkozások adminisztratív terheit.

hirdetés

Ez bürokráciacsökkentés második lépése lesz. Az első csomag intézkedéseit a kormány 2011. április 20-án fogadta el. Ezeknek a hatására 105 milliárd forinttal mérséklődnek a vállalkozások terhei.

A konzultáció keretében a Foglalkoztatási Hivatal teret biztosított a társadalmi partnereknek, köztük a vállalkozásokat képviselő szervezeteknek, és a civil szférának a szakmai párbeszédhez.

A korábbi információk szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium augusztus végén terjeszti a kormány elé a javaslatait, és a jogszabály-javaslatokról várhatóan ősszel tárgyalhat az országgyűlés.

A konzultáció a “Partnerség és párbeszéd szakmai hátterének megerősítése, közös kezdeményezések támogatása” című projekt keretében az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg.