Demszky: “kizárt, hogy gyanúsított legyek”

Demszky Gábor szerint kizárt, hogy gyanúsított lehet a Főkert Zrt.-üggyel összefüggésben. Ezt a főpolgármester kedden közölte újságírókkal azt követően, hogy a BRFK gazdaságvédelmi osztályának a nyomozói egy órán keresztül tanúként hallgatták meg a fővárosi cégnél folyó nyomozással kapcsolatban.

hirdetés

Mint mondta, semmilyen ok vagy körülmény nem mutat arra, hogy gyanúsított lehet. Demszky Gábor azt is hangoztatta, nem érez sem politikai, sem semmilyen más felelősséget a Főkert-üggyel kapcsolatban. Elmondta, a nyomozótisztek kérésének megfelelően – a nyomozás érdekei miatt – nem adhat semmilyen tájékoztatást a meghallgatáson elhangzottakról.

Jelezte továbbá: szívesen segíti a nyomozást további információkkal is, ha erre szükség lesz.

Újságírói kérdésekre csak annyit mondott: a nyomozók minden kérdésére kimerítően válaszolt, meghallgatásáról pedig egy háromoldalas jegyzőkönyvet vettek fel.

Az MTI kérdésére a főpolgármester azt mondta, szerinte a rendőrség részéről “udvariassági gesztus” volt, hogy a Városházán, a saját irodájában hallgatták meg, ezt nem ő kérte a hatóságtól.

Elmondta azt is, amikor először hallotta, hogy a Főkert ügyében meghallgatják, akkor meglepődött, ugyanakkor természetesnek nevezte, hogy bármelyik másik nyomozásban meghallgathatják főpolgármesterként. Hozzátette: lehetségesnek tartja, hogy más ügyben is tanúként hallgatják majd meg, de erre még nem kapott “jelzést”.

A meghallgatáson részt vett a főpolgármester ügyvédje is. Prandler János, aki egy, az irodától távolabbi ajtón távozott a meghallgatásról, ugyancsak elhárította az újságírói kérdéseket, csak annyit erősített meg, hogy a Főkert egyik ügyéről volt szó. Ő is kizártnak mondta, hogy gyanúsított legyen Demszky Gáborból. Úgy fogalmazott, “nagyságrendben nem erről volt szó”. Az MTI-nek azt mondta, minden kérdésre válaszoltak, és “dokumentumokkal” készültek a meghallgatásra. Mint mondta “régi ügy ez”, és egy közgyűlési határozat alapján indult vizsgálat.