Dzsudzsákéknak időre van szükségük

Dmitrij Alejnyicsev, az oroszok 55-szörös válogatott futballistája szerint Dzsudzsák Balázs remek játékos, ám klubjának, az Anzsi Mahacskalának időre van szüksége ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el.

hirdetés

“Három-négy év kell hozzá, hogy igazi csapattá érjenek, a Manchester Citynél is hosszú éveken át csak költötték a pénzt, de az átütő sikerre egészen mostanáig kellett várni” – nyilatkozta pénteken az MTI-nek a Champions League Trophy Tour elnevezésű eseményre érkező Alejnyicsev, aki 2006-ban fejezte be aktív pályafutását. Hozzátetette: Dzsudzsák Balázs játékát látta már, ugyanis élőben követte figyelemmel a Szpartak Moszkva-Anzsi találkozót, amelyet a fővárosiak magabiztosan nyertek 3-0-ra, ennek ellenére erős, gyors és technikás futballistának tartja a magyar szélsőt.

Érdekesség, hogy a 38 éves középpályás az egyetlen olyan orosz futballista, aki a magasba emelhette a Bajnokok Ligája-trófeáját, ezt 2004-ben a José Mourinho vezette FC Portóval tette ezt meg, ráadásul egy évvel korábban az UEFA Kupát is elhódította az együttessel. Rajta kívül még Vlagyimir But (Borussia Dortmund 1997) és Igor Dobrovolszki (Olympique Marseille 1993) mondhatja magát BL-győztesnek, ám a fináléban egyikük sem játszott.

“Kétségtelenül ez volt életem legjobb időszaka. Mourinho fantasztikus edző. Az, amit a médiában lehet látni róla, hogy esetleg arrogáns, vagy éppen agresszív, csak színjáték. Mindig nagyon figyelt arra, hogy az öltözőben lévő atmoszféra tökéletes legyen, a játékosokból pedig külön-külön kihozta a lehető legjobbat” – mondta a futballista, aki a Celtic Glasgow elleni UEFA Kupa-döntőben, majd egy évvel később Gelsenkirchenben az AS Monaco elleni fináléban is gólt lőtt. Rajta kívül két játékos, a legendás Ronald Koeman, valamint a brazil fenomén, Ronaldo mondhatja el magáról, hogy egymást követő két európai kupadöntőben is gólt lőtt.

Alejnyicsev tavaly vette át az orosz U18-as csapat irányítását. Mint elmondta, azt szeretné, hogy a 2018-as orosz rendezésű világbajnokságra ebből a garnitúrából épüljön fel egy ütőképes válogatott. Érdekesség, a legnagyobb álma az, hogy egyszer a Szpartak Moszkva vezetőedzője legyen, ugyanakkor számára egy hazai rendezésű vb-n hazája válogatottját is hatalmas megtiszteltetés lenne irányítani.