Egy hét alatt háromszor találtak drogot postai csomagban a pénzügyőrök

Egy hét alatt háromszor bukkantak postai csomagban érkező, összesen mintegy másfél kilogrammnyi kábítószerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

hirdetés

A NAV az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az eltelt egy hét első esetéről azt írta, hogy a pénzügyőrök a postaforgalmi szolgálatteljesítési helyen vizsgálatra kiválasztottak egy Kínából érkező gyorspostai küldeményt, amelyben – okmányai szerint – titánium-dioxid ékezett. A hivatal munkatársai azonban gyanakodni kezdtek, ezért a több mint egy kilogrammnyi anyagon kábítószertesztet végeztek el, amely pozitívan reagált metamfetaminra.

A tájékoztatás szerint néhány nappal később a pénzügyőrök ismét áruvizsgálatra választottak ki egy ugyancsak Kínából érkező csomagot, amelyben egy zacskó – 114 gramm – fehér port találtak. A kábítószerteszt DET- (dietil-triptamin) gyanús anyag jelenlétét mutatta ki.

A legközelebbi alkalommal a NAV munkatársai egy Argentínából érkező, könyveket tartalmazó csomagra figyeltek fel. A kibontás után észrevették, hogy a duplafalú dobozban ismeretlen eredetű fehér por található. A kábítószerteszt kokainra reagált – közölte a NAV.

A pénzügyőrök mindhárom esetben vámfelügyelet alá vették a kábítószergyanús anyagokat, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek kábítószerrel való visszaélés elkövetésének gyanúja miatt.