Több mint háromszázszor riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

A péntek éjszakai vihar miatt 346 esetben kellett kiszállniuk a tűzoltóknak az országban, a riasztások száma késő éjjeltől hajnalig több mint a duplája volt egy szokásos egész napi átlagnak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

hirdetés

A szolgálat megerősítésére egyedül a Veszprém megyei ügyeleten volt szükség a sok hívás miatt. A tűzoltókat elsősorban fakidőléshez, vízszivattyúzáshoz, épületkárokhoz és villámcsapás okozta károkhoz riasztották. A legtöbb kárt a vihar Veszprémben, Somogyban és Zalában okozta. Veszprém megyén belül leginkább érintett települések Pápa, Ajka és Veszprém volt.

A fővárosi tűzoltók a Budapesten keletkezett viharkárokat felszámolták.

Egy kiemeltebb esemény volt Pest megyében: Nyáregyháza településen, ahol egy családi ház tetőszerkezetét villámcsapás érte, és kigyulladt. A ház alagsorában vegyesbolt, felette lakótér van. A kiérkező dabasi és monori tűzoltók a ház mellett lévő PB gázpalack tárolóból 76 gázpalackot távolítottak el a tűz közeléből. A riasztást 1:21-kor kapták meg és 2:15-re már eloltották a tüzet. A ház tetőszerkezete teljes terjedelmében leégett, személyi sérülés nem történt.