Elfogadták augusztus 20-a programját

A kormány szerdai ülésén elfogadta az idei augusztus 20-i ünnep programját; a kormányzati kommunikációs államtitkár aláírta a szerződést a tűzijátékot rendező szombathelyi Kopula ’96 Kft.-vel. és az állami, a rendezvény biztosításáról szóló feladatok kivitelezését végző konzorciummal is.

hirdetés

Az összesen 150 millió forint értékű rendezvényből az államot 120-130 millió forint terheli. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára kiemelte: az augusztus 20-i ünnep némileg visszafogottabb lesz a korábbiaknál, a jótékonyság és a méltó ünneplés jegyében zajlik majd, az elsődleges szempont pedig a biztonság.

Aláhúzta: a Farkas Mihály vállalkozó által vezetett Kopula Kft. teremti meg a tűzijáték technikai feltételeit és kivitelezi azt; ennek értéke nettó 50 millió forint, a KIM e költségek áfáját vállalta át.

Az EDEX Hungary Kft.-ből, a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ből, illetve GEM Rendezvénytechnikai és Szolgálgató Kft.-ből szerveződött konzorcium pedig – bruttó 70 millió forintért – zárt, meghívásos közbeszerzési pályázaton nyerte el az ünnep “szervezeti elemeinek” biztosítását.