Elfogták a soroksári lövöldözőket – még a TEK-re is rálőttek

Elfogták a soroksári lövöldözőket; a két férfit egy miskolci tömbházban találták meg, harmadik társuk korábban feladta magát; az elfogáskor az egyik gyanúsított rálőtt a rendőrökre – közölték rendőri vezetők pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

hirdetés

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője elmondta: igazi hajtóvadászat indult a még szökésben lévő két “gátlástalan” bűnöző felkutatására, végül Miskolcon akadtak rájuk, egy panelház harmadik emeleti lakásában. Az elfogásakor az egyik férfi az erkélyről a rendőrök felé lőtt, de nem talált el senkit.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt közölte, hogy mindhárom férfi büntetett előéletű, egyikük a “három csapás” törvény hatálya alá is esik, így valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

Múlt szombaton a soroksári benzinkút biztonsági szolgálatának munkatársai ellenőrizni akartak egy gyanúsnak ítélt gépjárművet, de a sofőr az autóval el akart menekülni. Megpróbálták feltartóztatni a járművet, ekkor a kocsiból az abban ülők több lövést adtak le a biztonsági szolgálat autójára.