Elhunyt a Csupasz pisztoly-filmek sztárja

“A Csupasz pisztoly halott” – szinte kivétel nélkül így számoltak be a hírügynökségek hétfő hajnalban a kanadai születésű, világhírű színész, Leslie Nielsen haláláról. Leslie Nielsen – aki a Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin kétbalkezes hadnagyaként vált ismertté – helyi idő szerint vasárnap délután hunyt el egy floridai kórházban.

hirdetés

A 84 éves színész halálát tüdőgyulladás okozta. Noha több mint félévszázados pályája során Nielsen rengeteg műfajban játszott – filmekben és televíziós műsorokban egyaránt -, legismertebb alakításai mégis vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz. Leslie Nielsen utolsó filmjét tavaly mutatták be.

Kezdő színészként már komoly szerepekhez jutott. Első filmszerepét az 1956-os Váltságdíj című krimiben kapta. Főszerepet játszott az 1956-os Tiltott Bolygó című science fiction-ben, valamint a “Poszeidon-katasztrófa” című filmben, mint hajóskapitány.

Évekkel később fordult csak a számára sikert és világraszóló ismertséget hozó vígjátékok és filmparódiák felé. Főszereplője volt a Nagyon különleges ügyosztály című amerikai vígjátéksorozatnak, valamint az Airplane! című filmnek, később pedig a Csupasz pisztoly trilógiának.